סיוע משפטי לעובדים שנפגעו בתאונה
תאונת עבודה, קטנה כגדולה, הינה אירוע מצער בחייו של אדם. החל מקרות האירוע וכלה בהליך הבירוקרטי הכרוך במיצוי זכויות, אנשים הנפגעים בגוף או בנפש נדרשים להתמודד עם אתגרים רבים. תפקידו של עורך דין מוסמך הוא לסייע לכם להתגבר על כל המכשולים האפשריים בדרך להשגת הפיצוי המקסימלי האפשרי עבורכם בהתאם לנסיבות, זאת במהירות וביעילות מרבית.
לדוגמה, עובד שנפגע במסגרת תאונת דרכים כהולך רגל, כרוכב אופנוע או כנוסע רכב בעת שעשה את דרכו למקום עבודתו או שהיה בדרכו חזרה מהעבודה לביתו עשוי להזדקק לשירותיו של עורך דין בתחום תאונות עבודה כדי להעריך את סיכויי ההצלחה של תביעתו על סמך פרטי האירוע המלאים וכלל המסמכים הרפואיים והאחרים שברשותו.
יש לציין, כי תביעה של עובד תוכר כתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים אך ורק אם באפשרותו להוכיח כי הוא לא סטה מדרכו הקבועה למקום העבודה (מלבד הסטיות המותרות בהקשר זה). במידה וזה אכן המצב, עורך דין לענייני תאונות עבודה יוכל לקדם את הטיפול בהליכים הבירוקרטיים הנדרשים לשם קבלת פיצוי מקסימלי.
עשרות אלפי עובדים מדי שנה נפגעים במסגרת עבודתם, כאשר רובם ככולם אינם עורכי דין מומחים לתאונות עבודה ומשום כך אינם מכירים את כל הזכויות שמגיעות להם על פי החוק כעובדים במדינת ישראל. הדבר נכון גם לעצמאים המתמודדים עם מחלת מקצוע או מיקרוטראומה, שכן גם עצמאים רבים שנפגעו קל או קשה במסגרת עיסוקם המקצועי זכאים להגיש תביעה להכרה בתאונת עבודה.
בכדי להבטיח לעצמכם שתזכו לקבל את מלוא זכויותיכם, כמו דמי פגיעה, קצבת נכות זמנית, קצבת נכות קבועה, מענק חד פעמי, קצבה מיוחדת, קצבת נכה נזקק, קצבת שירותים מיוחדים, קצבת ניידות או כיסוי לטיפולים רפואיים, בהתאם לנסיבות האישיות שלכם, מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה טרם הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי.
משפטן ותיק ומנוסה כמו עורך דין לענייני תאונות עבודה יכול לסייע לכם במגוון תחומים:
• לדווח בשמכם למוסד לביטוח לאומי או לכל גורם אחר על תאונת העבודה.
• לייצג אתכם נאמנה בוועדות רפואיות שמטרתן לקבוע את דרגת הנכות הזמנית או הקבועה של נפגעי תאונות עבודה.
• לנהל עבורכם הליך משפטי במסגרת בית דין אזורי לעבודה.
• ללוות אתכם בהגשת תביעה לקבלת פיצוי חד פעמי או קצבת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח או מקרן הפנסיה שלכם.
• לקבל לחשבונכם החזר כספי עבור כל ההוצאות הרפואיות שנגרמו לכם עקב הפגיעה.
• לעזור לכם בקבלת פטור ממס ככל שאתם עומדים בקריטריונים.
• להגיש בשמכם ערעור על החלטת ועדה או בקשה להחמרת מצב רפואי על פי הצורך.
• לטפל עבורכם בתביעה נגד מעסיק שנפגעתם בעקבות התנהלות רשלנית מצדו או נגד בעל מקרקעין במקום בו קרתה לכם תאונת העבודה.
• לוודא למענכם שקיבלתם ממעסיקכם את ההשלמה לשכרכם המלא (מעבר לדמי הפגיעה המשולמים לכם על ידי המוסד לביטוח לאומי) אם קיים הסכם קיבוצי המחייב את המעסיק לעשות זאת.
• לסייע לכם לדרוש את מלוא זכויותיכם המוקנות לכם בחוק הישראלי כיורשיו החוקיים של עובד שנפטר בעקבות תאונת עבודה או התמודדות ממושכת עם מחלת מקצוע קשה שנגרמה בשל עיסוקו המקצועי לאורך השנים.
מרבית תאונות העבודה מתרחשות במקום העבודה של העובד. זה יכול להיות במשרד, בחנות או במפעל, העיקר שניתן להוכיח מעבר לכל ספק לרופאים שיושבים בוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי כי קיים קשר סיבתי מובהק בין תאונה שהתרחשה במסגרת העבודה לבין נזקי גוף או נפש שאתם סובלים מהם כעת.
בשל כך, עליכם לתעד בכתב ובאמצעים ויזואליים (תמונות וסרטונים) את כל פרטי התאונה מרגע שהתרחשה, כמו גם לדווח על האירוע הטרגי למעסיק שלכם. הקפידו לתעד כמה שיותר פרטים על התאונה, כולל צילום הפגיעה עצמה, מקום הפגיעה וסיבת הפגיעה. במידה והיו עדים לאירוע, שמרו את פרטיהם האישיים (שם מלא ומספר טלפון) על מנת שתוכלו ליצור איתם קשר ולהיעזר בהם ככל שתדרשו במהלך תביעתכם.
בהמשך תצטרכו לספק לעורך הדין שלכם חוות דעת רפואיות המעידות על אופן וחומרת הפגיעה שלכם. במצבים מסוימים, בעיקר כשמדובר בתאונות עבודה קשות, נדרשת גם חוות דעת של רופא תעסוקתי או הזמנת חוות דעת של חוקר מטעם משרד העבודה על מנת להתקדם בתהליך מיצוי הזכויות הרפואיות. עורך דין לנפגעי תאונות עבודה מלווה את לקוחותיו בדרך להשגת חוות דעת אלו ככל שיש בהן צורך.
אף על פי שתאונות עבודה עלולות להתרחש בתוך מקום העבודה, כמו עובד שנפגע מסחורה שנפלה על ראשו מאחד המדפים בחנות, עובד שנפגע בשל תקלה במכונה או בציוד מכני, עובד שנפגע עקב נפילה מגובה רב, עובד שנפגע לאחר הרמת חפצים כבדים לאורך זמן או עובד שנפגע משום שמעסיקו הפר הוראות בטיחות, זה לא תמיד המצב.
חשוב להדגיש כי פגיעה גופנית או נפשית עשויה להיות מוכרת כתאונת עבודה גם אם היא מתרחשת מחוץ למקום העבודה עצמו, לכן כדאי להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה, כמו המומחים של משרד עורכי דין ונוטריון שרון הלוי, בכל מקרה בו קיים ספק לגבי כך שהפגיעה תוכר כתאונת עבודה בסופו של דבר. להלן מספר דוגמאות לאירועים מסוג זה:
• עובד שנפגע בזמן הפסקה, למשל כשיצא לאכול ארוחת צהריים בבית עסק שנמצא ליד מקום העבודה.
• עובדת שנפגעה בגלל תאונת דרכים בדרך לפגישה שהתקיימה במסגרת עבודתה אך לא במקום העבודה הקבוע שלה, למשל כשנסעה ברכבה לפגישה עסקית מחוץ למשרד.
• עובד שנפגע בעת פעילות בה מילא תפקיד רשמי מטעם ארגון עובדים יציג (ועד עובדים), למשל כשארגן את הבחירות להנהלת הארגון.
• עובדת שנפגעה במסגרת הכשרה מקצועית או קורס מקצועי בהם השתתפה על פי הנחיית המעסיק, למשל כשנשלחה להשתתף בהשתלמות מקצועית או בכנס מקצועי מתוקף תפקידה בחברה.
• עובד שנפגע במהלך אירוע שאורגן על ידי המעסיק מחוץ למקום העבודה או אירוע שאינו אורגן על ידו אך העובדים הגיעו אליו בהוראתו, למשל כשהשתתף באירוע חברה שהתקיים בשטח פתוח.
• עובדת שנפגעה בשעת עבודתה מהבית, למשל כשנפגעה בדרכה חזרה מהמטבח לחדר העבודה בו נמצא המחשב כדי להמשיך לבצע את עבודתה שהפסיקה באמצע רק כדי להכין לעצמה קפה.
• עובד שנפגע בעקבות אירוע שהתרחש במסגרת עבודתו מספר דקות לאחר יציאתו ממקום העבודה, למשל כשחווה אירוע מוחי או אירוע לבבי עקב אירוע משמעותי שהתרחש במקום העבודה.
לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין תאונות עבודה מומלץ, התקשרו אלינו לטלפון: 077-501-3088 או שלחו לנו הודעה לוואטסאפ (WhatsApp): 052-699-8771
בעל תואר ראשון במשפטים בהצטיינות יתרה ורישיון נוטריון מטעם משרד המשפטים. עו"ד ונוטריון הלוי בעל ניסיון של למעלה מ-16 שנה, מתמחה בהוצאה לפועל, חדלות פירעון (פשיטת רגל) ודיני עבודה. הוא סייע לאלפי ישראלים לצאת לחיים כלכליים חדשים ורואה בעבודתו שליחות.