יצירת קשר מיידית עם עורך דין
תרצו לקבל מענה ישירות מעורכי הדין של המשרד?
רשמו מספר טלפון, לחצו על הכפתור ודברו אתנו בוואטסאפ כבר עכשיו:
ייעוץ וסיוע משפטי לדיירי עמידר
הזכות לדיור ציבורי מוקנית לתושבי ישראל מעל גיל 21 ובני משפחתם שאינם מחזיקים בבעלות על דירת מגורים, בזכויות כלשהן בדירה קיימת או בנכס שעתיד להיבנות, שלא קיבלו סיוע ממשלתי לדיור בעבר ושעומדים במספר קריטריונים נוספים של משרד הבינוי והשיכון, שהוא גם הגורם המוסמך לקבוע את גובה שכר הדירה שמשלמים זכאי הדיור הציבורי, בין היתר, לפי גובה הכנסתם החודשית.
במידה ובקשתכם לקבלת דירה ציבורית מעמידר או מחברה משכנת אחרת סורבה מסיבה שאינה מוצדקת לטעמכם, זכותכם המלאה לשכור את שירותיו של עורך דין דיור ציבורי לשם ניסוח השגות והגשת ערערים על החלטות מנהליות של רשויות ציבוריות כמו חברות ממשלתיות או ממשלתיות-עירוניות. ככל שהליכים משפטיים אלו לא יסייעו בפתרון הבעיה, תוכלו לנהל עתירה מנהלית במסגרת בית משפט לעניינים מנהליים.
כאמור, זכאות לדירת עמידר ניתנת רק לאנשים העומדים בקריטריונים המפורטים בנהלי משרד הבינוי והשיכון לצורך מגורים בדיור ציבורי, כשהתנאים משתנים מעת לעת בהתאם למדיניות ממשלת ישראל. אחד מתפקידיו המרכזיים של עורך דין לענייני דיור ציבורי הוא להתעדכן בקביעות בתיקוני חקיקה שמתפרסמים חדשות לבקרים ובתקדימים משפטיים שנקבעים בערכאות משפטיות שונות, כולל בבית המשפט הגבוה לצדק (בג"ץ).
באופן כללי, חסרי דיור הנמנים על אחת מהקבוצות שלהלן יכולים להתייעץ עם עורך דין מקרקעין מומלץ לגבי זכותם לקבל דירה בשכירות בדיור ציבורי:
• זוגות נשואים, ידועים בציבור, הורים עצמאיים או משפחות חד-הוריות עם 3 ילדים ומעלה.
• בעלי מוגבלויות המקבלים קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי.
• נכים המרותקים לצמיתות לכיסאות גלגלים.
• ילדים בעלי צרכים מיוחדים עם 100% נכות לצמיתות.
• עולים חדשים הזכאים לסיוע בדיור ציבורי.
• אזרחים ותיקים וקשישים שאינם חולים סיעודיים.
חברות מאכלסות בבעלות ממשלתית או ממשלתית-עירונית כמו עמידר ועמיגור מחויבות לספק לדיירי הדיור הציבורי תנאי מחייה נאותים, לתחזק את דירותיהם באופן שוטף ולבצע תיקונים בנכסים המושכרים על פי הצורך. ככל שדירה ציבורית הופכת ללא ראויה למגורים, החברה המשכנת נדרשת למצוא עבורכם פתרון דיור חלופי התואם את הצרכים המשפחתיים והרפואיים שלכם.
שוכרי דירות מגורים בדיור ציבורי שאינם זוכים למענה הולם מצד החברה המאכלסת רשאים להסתייע בעורך דין מוסמך שמכיר היטב את כל החוקים, התקנות, ההלכות המשפטיות, הנהלים והכללים החלים על חברות משכנות כמו חלמיש, שקמונה, חלד ופרזות. בזכות מומחיותו בניהול הליכים משפטיים ומנהליים נגד גופים ציבוריים, עו"ד ותיק ומנוסה יכול להבהיר לחברות השונות את מחויבותן כלפי דייריהן.
סיבה נוספת בגינה אנשים נעזרים בעורך דין לענייני דיור ציבורי היא רצונה של החברה המשכנת להעלות באופן משמעותי את גובה דמי השכירות הציבורית שהם משלמים לה מדי חודש או לבצע שינויים מהותיים בתנאי חוזה שכירות שלהם. באפשרותכם לשאול עו"ד כיצד ניתן להביע את התנגדותכם למהלך, לרבות באמצעות הגשת ערעורים מנהליים ועתירות מנהליות.
במקרים אחרים, עורך דין מלווה את לקוחותיו במסגרת תביעות לפינוי של דיור ציבורי המוגשות נגדם על ידי אחת החברות המאכלסות הפועלות לצד משרד הבינוי והשיכון. לדוגמה, דיירים שאינם משלמים את שכר הדירה במועד צפויים להתמודד עם תביעה לפינוי מושכר ולהזדקק לעזרתו של עו"ד כדי לבצע הסדר חובות שיאפשר להם להמשיך להתגורר בדירת עמידר או עמיגור.
שימו לב כי גביית חובות דיור ציבורי על ידי חברות משכנות עשויה להסתיים בכך שתאבדו את זכותכם לסבסוד שכר דירה בהמשך ולכן חשוב מאוד להתנהל כשורה אם כבר קיבלתם תביעת פינוי וסילוק יד. פנייה למשרד עורכי דין מומלץ מיד עם קבלת מכתב דרישה לתשלום חוב מחברת חלמיש, שקמונה, חלד או פרזות היא הצעד הראשון בדרך לסגירת חובכם ולהסדרת זכויותיכם במקרקעין.
ביכולתו של עורך דין דיור ציבורי לפנות בשמכם לבית המשפט בבקשה להקפאה זמנית או לביטול מוחלט של צווי פינוי במקביל לניהול משא ומתן עם הנושים במטרה להגיע לכדי הסכם פשרה הכולל הפחתת גובה החוב אגב מחיקה מלאה או חלקית של ריבית פיגורים והצמדה למדד. הימנעות מקבלת סיוע משפטי עלולה לגרום לכך שגם תפונו מדירתכם וגם תאבדו את כספכם.
הגנה על זכויות דיירים ממשיכים שהחברות המאכלסות מעוניינות לפנותם מדירותיהם מטעמים שונים היא שירות משפטי נוסף שמציע עורך דין אזרחי לקרובי משפחה של זכאי דיור ציבורי שעברו להתגורר במוסד סיעודי או שנפטרו, כאשר דייר ממשיך נדרש להסדיר את זכותו להמשיך להחזיק בדירת עמידר תוך 9 חודשים ממועד עזיבת הזכאי את הדירה או יום פטירתו.
מעורבותו של עורך דין לענייני דיור ציבורי נחוצה כשהחברה המשכנת מסרבת להכיר בזכויותיו של אדם כדייר ממשיך מתוקף חוק זכויות הדייר בדיור הציבורי, תשנ"ח-1998 ומאיימת עליו בהגשת תביעה לפינוי וסילוק יד למרות שהצדק איתו. באופן עקרוני, זכותכם להיות מוגדרים כשוכרים ממשיכים אם אתם עומדים, בין היתר, בקריטריונים הבאים שנקבעו על ידי משרד הבינוי והשיכון:
• התגוררתם עם הזכאי 5 שנים לפחות לפני עזיבתו את הדירה.
• אתם בעצמכם זכאים לסיוע בשכר דירה עקב מצב כלכלי, משפחתי או רפואי.
• הזכאי היה האפוטרופוס שלכם או שאתם קרובי משפחה של הזכאי, כלומר בני זוג נשואים, ידועים בציבור, ילדים, נכדים או הורים.
בהתאם לחוק הדיור הציבורי (זכויות רכישה), תשנ"ט-1998, דיירים המתגוררים לפחות 5 שנים בשכירות ציבורית בדירת עמידר ושלא קיבלו סיוע כספי ממשלתי לצורך קניית דירת מגורים רשאים להגיש לחברה המשכנת בקשה מסודרת לרכישת הדירה בה הם מתגוררים במחיר מסובסד על ידי המדינה באופן עצמאי או בעזרת עורך דין מומחה לדיור ציבורי, כאשר גובה ההנחה שניתן לקבל תלוי במשתנים הבאים:
• הרכב משפחתי
• אזור גיאוגרפי
• שכר דירה נוכחי
• ותק כדיירים בדיור ציבורי
המומחים של משרד עורכי דין ונוטריון שרון הלוי מדגישים כי רכישת דירת עמידר אפשרית רק לדיירים שלא החזיקו בזכויות מלאות או חלקיות בדירה או בכל סוג אחר של מקרקעין בשווי גבוה מ-350,000 ש"ח בתקופת מגוריהם בדיור ציבורי, בין אם זכות הבעלות על הנכס שבנדון רשומה על שמם באופן רשמי ובין אם לאו.
לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין דיור ציבורי מומלץ, התקשרו אלינו לטלפון: 077-501-3088 או שלחו לנו הודעה לוואטסאפ (WhatsApp): 052-699-8771
בעל תואר ראשון במשפטים בהצטיינות יתרה ורישיון נוטריון מטעם משרד המשפטים. עו"ד ונוטריון הלוי בעל ניסיון של למעלה מ-16 שנה, מתמחה בהוצאה לפועל, חדלות פירעון (פשיטת רגל) ודיני עבודה. הוא סייע לאלפי ישראלים לצאת לחיים כלכליים חדשים ורואה בעבודתו שליחות.
תרצו לקבל מענה ישירות מעורכי הדין של המשרד?
רשמו מספר טלפון, לחצו על הכפתור ודברו אתנו בוואטסאפ כבר עכשיו: